Schok na overlijden Kenneth

Hazerswoude-Dorp, 16 juli 2006

Foto De verslagenheid in Hazerswoude-Dorp en Alphen is groot na het overlijden van de 19-jarige Kenneth van der Velden. De jonge Hazerswoudenaar kwam afgelopen vrijdag om het leven door een auto-ongeluk op de Galgweg in Hazerswoude-Dorp. De oorzaak van het eenzijdige ongeval is nog onbekend. Zijn eveneens 19-jarige inzittende uit Alphen heeft het ongeval overleefd.

In de voetbalwereld is geschokt gereageerd op het overlijden van Kenneth van der Velden. Interim-secretaris Paul Boot van voetbalvereniging Hazerswoudse Boys: "Iedereen is geschokt. Hij was een hele aardige, goede jongen die van kleins af aan bij onze voetbalclub betrokken is geweest. Toen hij ouder werd, is hij bij ons weggegaan. Hij had veel talent." Ondanks zijn vertrek was Kenneth volgens Boot nog geregeld bij de Boys te vinden.

Ook Paul Bahlmann - technisch coördinator van Alphense Boys - herinnert Kenneth zich als ’een prima gozer’. Twee jaar geleden ging Kenneth spelen in de A1 van de Alphense voetbalclub. Bahlmann omschrijft hem als ’een hele keurige, nette jongen die met iedereen goed bevriend was. Volgens Bahlmann zou Kenneth volgend jaar overstappen naar de senioren.

Op de websites van Alphia en Alphense Boys is een in memoriam gewijd aan het overlijden van Kenneth van der Velden. Vrienden van de Hazerswoudenaar hebben de website www.kenny.kenzy.nl geopend. Ook op de Alphense jongerensite alphen.nu staan veel reacties.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.